Fullscreen

Kuming/Hei Lin Pu Village

Kunming, ChinaCompletion 2016

The design of Hei Lin Pu Village strengthens Kunming’s position as the economic, cultural, and political hub for Southwest China. The new mixed-use community creates a place for people to live, work, enjoy, and shop while becoming an international destination. Situated in the Wuhua district, the largest district and the financial and business core of Kunming, the 2,334,544-square-foot site includes office buildings, residential towers, service apartments, and retail centers. 

Inspired by Kunming’s title as ‘the City of Eternal Spring’ for its pleasant climate and flowers that bloom all year long, the community’s design integrates local character within the urban fabric of the city. At the center of the complex, state-of-the-art office buildings stand out among the city’s historic architecture dating from the Ming dynasty. The coloration of the residential towers reflects the local flowers and are defined by strong vertical ribbons that separate volumes and provide the buildings with an intimate scale. These ribbons use both glass and metal rail balconies, while openings in each of the towers create a visually harmonized design.

An active and diverse retail environment incorporates storefronts along the ground floor, creating a vibrant, livable, and connected community. Wood entryways leading to the shops and indoor retail areas, as well as transparent and patterned glass in the fenestrations, establish a warm and welcoming approach. Distinct diagonal lines at the top of the facades, inspired by the mountains of Kunming, unify the space.